+36 30 275 8525 toth.judit[kukac]weblaptitkok[pont]hu

Gondolkodom..

Mi a legjobb? Ha Te magad készíted a weblapod, vagy valaki más elkészíti?

Az én elképzelésem az, hogy megmutatom és megtanítom, hogy hogyan lehet saját weblapot létrehozni MINDENTŐL és MINDENKITŐL függetlenül, programozási tudás nélkül. Ennyi, ilyen egyszerű.. Miért hangsúlyozom, hogy MINDENTŐL és MINDENKITŐL független?

Azért, mert én tudom milyen érzés az, amikor tőlem független a projektem kimenetele. Tudom milyen érzés, amikor nincs ráhatásom a dolgok menetére. Például azonnal szükségem van egy feliratkozó/megrendelő űrlapra az új kampányomhoz és csak a tárhelyszolgáltatót 1 napomba telik utolérni! Volt olyan eset is, hogy egyszerűen eltűnt a weblapom. Felhívtam a szolgáltatót, aki akkor vette észre a hibát, amikor én felhívtam rá a figyelmét! Mindez kampány kellős közepén! Mi van, ha nem nézem, szinte óránként a weblapom???!!! Google Adwords hirdetésemre kattintva egy üres oldal fogadja a látogatót, vagy hibaüzenet.. Ez a látogató többet vissza nem jön a weblapra, az tuti! Bosszantó és költséges problémák ezek.. Látom, hogy bólogatsz kedves Olvasóm..:-)

Több olyan levelet is kapok, ahol a levél íróját a webprogramozó hagyta cserben. Például: elkészült félig-meddig a weblap, de a programozónak nem volt kedve befejezni, vagy kapott egy jobb megbízást és lelépett (ez kb. olyan, mintha a kőműves csak a házunk egyik oldalát falazta volna fel).

Számos ilyen példát fel tudnék hozni, biztosan Neked is megvan a magad története. Még az is elképzelhető, hogy némelyikben magadra ismernél. Ennek a post-nak azonban nem ezt a szerepet szántam..

Ha van ennek a gondolatfolyamnak konklúziója, akkor az az, hogy mielőtt döntesz, hogy Te, vagy valaki más készíti el weblapod, nézz szét és próbálj meg a dolgok mögé látni. Ha elegendő idővel és energiával rendelkezel, akkor érdemes a tanulás mellett döntened, mert a tudást elvenni Tőled nem lehet. Nem beszélve arról, hogy nem egy, hanem akár több weblapot is létrehozhatsz a megszerzett tudással!

GemB (nem ellenőrzött) says:

Csináltatom.
Az alapot és azokat a modulokat, amik beleférnek a költségvetésbe és az induláshoz feltétlenül szükségesek.
Viszont utána az apróbb módosításokat, admint, frissítést, újabb modulokat igyekeznék először "házon belül" elkészíteni. Ez persze függhet az időtényezőtől is, ha azonnal kell, akkor nem kezd neki az ember mókolni gyakorlatlanul...
Befektetett energia+pénz legyen relációban az idő/nyereség arányszámmal.

Judit képe

Judit says:

"Viszont utána az apróbb módosításokat, admint, frissítést, újabb modulokat igyekeznék először "házon belül" elkészíteni."

A kérdésem az lenne, hogyan oldod meg a házon belüli módosítást? Megtanít a fejlesztőd, vagy magadtól próbálsz rájönni?

Btomi says:

Kedves Judit, Igyekszem én megoldani mindent én magam. A Joomlát és Drupalt már kezdem megszokni, de még bőven van mit tanulni. Nagyon hasznosak a leckéid, bár rendszer lenne ez máshol is, hogy segítünk másnak. Csak így tovább...

tbori says:

Kedves Judit! Egyetértek, a tudás olyan dolog, amit senki sem vehet el tőlem. Ráadásul csökkenti a kiszolgáltatottság érzését, továbbá a saját "munka" növeli az önbizalmat.
Ebből nyilván kiderült, én magam fogom készíteni, de még a tanulás fázisában vagyok.
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Köszönöm!

Judit képe

Judit says:

Köszönöm szépen:-)

Veracs (nem ellenőrzött) says:

Saját magunk csináljuk az alapokat, és az extrákra keresünk "szakembert". A telepítést, tartalom feltöltést, menüket elkészítjük magunk, és olyan dolgokhoz keresünk programozót, ahol a kódokba bele kell nyúlni.
Sajnos volt, hogy magam próbálkoztam ilyesmivel, és egy párszor elvarázsoltam a saját oldalamat valahova.
Jobb a békesség!

Judit képe

Judit says:

Igen, erre nagyon vigyázni kell. Tanítványaimat is többször figyelmeztetem arra, hogy először mindent le kell menteni, valamint NEM_AZ_ÉLES weboldalon kell fejleszteni!!!:-)

Tanulj okosan weblapszerkesztést
Drupal segítségével!


Prémium Drupal oktatóvideó
Haladó Drupal oktatóvideó
Alap Drupal oktatóvideó