+36 30 275 8525 toth.judit[kukac]weblaptitkok[pont]hu

Keress pénzt az Interneten online tanfolyammal!

"Hahó! Minden rendben? Kényelmesen ülsz? Ott van melletted a teásbögréd? Felkészültél? Akkor kezdjük!"

Nálam így kezdődik egy teljesen szokványos oktatási óra.. Imádom! :-) Sokan azt mondják, hogy a személyes találkozót nem lehet kiváltani semmivel, annál jobb nincs. Igaz, de vannak olyan élethelyzetek, amikor ez a tézis megdőlni látszik. Nézzük azt az egyszerű példát, ha tanítvány és az oktató közötti távolság több száz kilóméter. Nos, ebben az esetben tényleg nehéz és egyben költséges lenne kivitelezni az oktatást személyesen :-)

Az igény pedig egyre nagyobb, rengetegen szeretnének újabb ismereteket szerezni, tanulni. Azonban a hely és az idő sok esetben ennek gátat szab. Napközben a munkahely, délután és este a családi teendők azok, amelyek miatt háttérbe szorulnak tanulási ambícióink. Ez nem csak Veled van így, hanem velem is.. Számomra az egyetlen megoldás, ha online keretek között tudom megszerezni az áhított tudást.

Hogyan működik egy online tanfolyam? Általában egy hétre való oktatási anyagot kapunk, és lássuk be a heti 1-2 óra igazán nem sok azért, hogy megszerezzük az okosságokat. Ráadásul otthon, kényelmesen, akkor, amikor nekünk éppen alkalmas.

Az online tanfolyam lehet valós idejű (azaz az oktató és a tanítvány egyidejűleg csücsül a gépnél), vagy az oktató oktatási keretrendszeren keresztül az online tanfolyam leckéit előre időzített formában juttatja el a tanulók számára. Olyan online tanfolyam is van, ahol minkettő módszert vegyesen alkalmazza az oktató.

Ha Te is szeretnél online tanfolyamot indítani (és miért ne szeretnél?), akkor olyan oktatási keretredszert válassz, ami az alábbi funkciókat biztosan tartalmazza:

  • Felhasználócsoportok kezelése (tanfolyam típusok).
  • A felhasználók jogosultságuknak megfelelően férhetnek hozzá a leckékhez.
  • A leckék aktívvá, illetve inaktívvá tétele.
  • Email-ben értesíthetőek a hallgatók.
  • Lecketartalom lehet: szöveg, videó, hang, csatolt fájlok.
  • Kérdőíveken keresztül lemérhető legyen a hallgatók tudása.
  • A hallgatók feltehessék a rendszeren keresztül a kérdéseiket.
  • Az oktatási rendszer másolható legyen.
  • Haladó lehetőségként jó lenne, ha mindez automatikusan történne.

Az online tanfolyammal lehet pénzt keresni az Interneten? A válaszom egy határozott igen!

Neked is van olyan tudás a birtokodban, amit online tanfolyamon keresztül tudsz átadni. A lényeg mindig az, hogy az a tudás, amit át kívánsz adni mások számára is érdekes és elsajátítható legyen. Ha én most űrhajóvezetést szeretnék tanulni, kicsi lenne az esélye, hogy ilyen tanfolyammal találkoznék az Interneten, főleg magyar nyelven..:-)

Azonban, ha meg szeretném tanulni, hogy hogyan kell megjelenni egy üzleti tárgyaláson, akkor biztosa vagyok benne, hogy számos ilyen jellegű tanfolyamot, oktatási anyagot találnék az Interneten.

Szeretnéd megtudni, hogy milyen eszközökre és egyszerű oktatási keretrendszerre van szükséged online tanfolyam indításához? Jelentkezz 2014. január 20-án induló ingyenes online tanfolyamomra!

Csatlakozz Ingyenes Online Tanfolyam.

 

Tanulj okosan weblapszerkesztést
Drupal segítségével!


Prémium Drupal oktatóvideó
Haladó Drupal oktatóvideó
Alap Drupal oktatóvideó