+36 30 275 8525 toth.judit[kukac]weblaptitkok[pont]hu

Weblap készítés vagy weblapkészítés

Nem, nem kérem szépen. Ez nem Grétsy László műsora. Nem szeretném megvitatni a szó helyesírását. Ennél sokkal izgalmasabbat teszek..(persze nem vonom kétségbe a helyesírás fontosságát sem). Megvizsgálom, hogy a Google-ben a kereső felhasználók melyik kifejezésre - weblapkészítés, avagy a weblap készítés - keresnek rá jobban.

A két ünnep közötti pihenést azzal ütöm el, hogy különböző kulcsszavak keresési trendjeit vizsgálgatom. Az egyik barátom erre azt mondaná, hogy "..a perverziónak nincs határa..":-)). Ez azonban egyáltalán nem perverzió, most van időm ezzel igazán foglalkozni, ugyanis erre a tevékenységre minden weblaptulajdonosnak időt kell fordítani. Főleg akkor, ha Google Adwords hirdetéseket is menedzsel..

Szóval, szerinted melyik kifejezésre keresnek jobban: weblapkészítés, vagy weblap készítés? Írd le, vagy csak jegyezd meg a tipped. Az alábbi képeken megmutatom a megoldás. 

Az én tippem a weblapkészítés volt, nézd meg az eredményt(Ha most fogadok, akkor veszítek..:-)):

Weblapkészítés

 

Nézzük a zord valóságot:

Weblap készítés

Tehát a keresők többsége weblap készítés kifejezésre keres rá.

Mi ebből a tanulság?

1. semmiképp ne vedd készpénznek azt, hogy TE mit gondolsz a keresési trendekről.

2. Minden esetben ellenőrizd le azokat a kulcsszavakat és kulcs kifejezéseket, melyekre úgy gondolod, hogy optimalizálni fogod a weblapod.

Az oldal, ahol le tudod ezt ellenőrizni: Google keresési trendek >>

Tapasztaltál más hasonlót, egyáltalán használtad eddig ezt az eszközt? Ha segített, vagy tetszett a post, mindenképpen lájkold, vagy G+-old..:-))

 

 

Tanulj okosan weblapszerkesztést
Drupal segítségével!


Prémium Drupal oktatóvideó
Haladó Drupal oktatóvideó
Alap Drupal oktatóvideó